Autentificare

Noutati

Transplant renal la Spitalul Judetean Brasov

Transplant renal la Spitalul Judetean Brasov

Transplant renal la Spitalul Judetean Brasov. In acest an s-a efectuat deja a treia prelevare de organe la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Doi oameni au primit o noua sansa la viata prin transplant renal. Organul a provenit de la un pacient decedat ca urmare a unui traumatism cranian sever. Familia pacientului decedat a fost de acord cu prelevarea de organe. Pentru doi pacienti aflati pe lista de asteptare pentru transplant renal a fost o zi speciala. Prelevarea s-a realizat sub indrumarea Dr. Daniel Andone de le Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” din Iasi.

Chiar de ziua mondiala a rinichiului viata a doi pacienti s-a schimbat in bine. Ei au primit cu bucurie vestea ca se poate efectua transplantul. A fost necesara intreaga pricepere si maiestrie a medicilor de la Centrul de Transplant Renal al Spitalului Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iasi. Medicul coordantor a fost Prof. Dr. Adrian Covic. Faptul ca acest transplant s-a realizat chiar de ziua mondiala a rinichiului a fost o coincidenta imbucuratoare. In special pentru cei doi pacienti, dar si pentru cadrele medicale.  

In tratarea bolilor renale cronice transplantul renal ocupa o pozitie importanta. Acesta ofera pacientilor o calitate a vietii mult mai buna, o independenta mai mare si un mod de viata apropiat de cel normal. Multumiri profunde si respect merita familia donatorului pentru sansa la viata oferita unor necunoscuti. Echipa de medici si asistenti,precum si conducerea spitalului, au primit multumiri din partea celor de la Agentia Nationala de Transplant. Sustinerea Programului National de Transplant de catre spitale si medici este foarte importanta.

Echipa de medici care a realizat transplantul a fost alcatuit de: Dr. Dragos Grusea – coordonator transplant, Dr. Simona Galbineanu – KDP, Dr.Ruxandra Jitaru – medic rezident ATI.

i love brasov

Suvenir Brasov | Sali Evenimente

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *