Autentificare

Noutati

Reamenajare Piata Sfatului

Reamenajare Piata Sfatului

Piata Sfatului din Brasov va fi reamenajat complet. Achizitia pentru servicii de proiectare a fost incarcate pe SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice). A fost notificat si Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE).

Deoarece este un concurs international proiectele se vor depune si in limba engleza. Termenul pentru depunere idelor proiectantiilor este 1 aprilia ora 4 PM. Jurizarea se fa face intre 8-10 aprilie. Din juriu fac parte arhitecti din Spania, Franta si Romania.  

Obiectivul stabilit de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) a fost oferirea unei solutii de reamenajare care respecta patrimoniul existent. Sa tina cont de toate etapele istorice prin care aceasta piata, totodata reamenajarea sa se integreze in peisajul naturla inconjurator. Administratia locala doreste ca aceasta reamenajare sa fie o viziune pentru dezvoltarea intregului centru istoric pe termen lung.    

Simbol

Piata Sfatului este simbolul Brasovului si ultima oara a fost renovat la finalul anilor 80. A venit timpul pentru regandirea, reabilitarea complexa si profesionala. Concursul de idei si propuneri va fi jurizat de arhitecti cu experienta de nivel national si international. Municipalitatea multumeste OAR pentru sprijinul acordat in acest demers. O.A.R a oferit sprijin atat in realizarea documentatiei cat si stabilirea juriului. Un juriu din Romania, Spania si Franta garanteaza faptul ca vom avea cea mai buna varianta pentru amenajarea Pietii Sfatului. Toti cei interesati pot sa depuna proiect, avand sansa sa-si lase amprenta asupra celui mai frumos oras din Romania.        

Proiectul castigator trebuie sa prezinta necesitatile Pietei Sfatului, si anume: comert, divertisment, relaxare, cultura, civism si locuire. Aceste aspecte trebuie integrate incat sa permita in viitor dezvoltarea coerenta a intregii cetati a Brasovului. Criteriul sustentabilitatii este foarte importanta. Reamenajarea trebuie sa fie folosita o perioada lunga, consum limitat de resurse pentru intretinere si curatenie.              

Criteriile de selectie a proiectelor:  
1. Satisfacerea necesitatilor functionale arhitectural-urbanistice (60%):
– criteriul functional – criteriul tehnic (fezabilitatea solutiilor propuse)
– sustenabilitatea (durabilitatea si bugetul lor)

2. Valoarea arhitectural-artistica adaugata (40%):
– planul de dezvoltare a zonei “Cetate”
– statutul de reper turistic si atmosfera general a reamenajarii – capacitatea arhitectului de a pune in aplicare proiectul propus, calitatea si claritatea prezentarii ideilor          

Juriul este format din:  arh. Miklos Kollo – Reprezentant al Filialei Teritoriale Braşov-Covasna-Harghita a OAR, arh. Ştefan Bâlici și arh. Miruna-Paula Stroe,  arh. Johannes-Andreas Bertleff, arh. Jose Mias – Spania, arh. Philippe Prost – Franța, arh. Jose Mayoral – Spania      

Pregatiri

Pe data de 12 februarie se va efectua vizita pe teren. Nu este o conditie obligatorie efectuarea vizitei, dar cu siguranta este utila. Proiectantii pot avea o imagine reala si detaliata a sitului.

In perioada 13 februarie – 21 martie proiectantii pot adresa intrebari si detalii iar primaria cu organizatorii vor oferi raspunsurile necesare. Termenul de depunere a proiectelor este 1 aprilie, iar intre 4-7 aprilie o comisie tehnica va analiza respectarea cerintelor din regulament. In perioada 8-10 aprilie se vor analiza proiectele de catre juriul ales. In data de 11 aprilie se va anunta proiectul castigator.  

Premii

Proiectantul castigatorul va primi un premiu pentru serviciile sale de proiectare in valoare de 1.484.700 lei + tva. Ocupantul locului 2 va primi 74.235 lei + tva, iar cel de pe locul trei va fi premiat cu 39592 lei + tva.

Foto: dani.ciuca.ro

i love brasov

Suvenir Brasov | Sali Evenimente

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *