Autentificare

Bilet

Bilet

Consiliul Judetean Brasov a aprobat propunerea cu privire la introducerea unui singur bilet de acces pentru mai multe institutii de cultura din judet. Astfel, cu un singur tichet brasovenii si turistii pot intra in patru institutii de cultura si subsidiarele acestora.

Pretul biletelor de intrare a fost stabilit la 25 lei pentru adulti, 5 lei pentru copii si 20 lei pentru pensionari. Deasemenea cu biletul de familie, care costa 50 lei, pot intra doi adulti si doi copii.

Valabilitatea biletului unic este de 15 zile si se va putea folosi la urmatoarele institutii: Muzeul Judetean de Istorie, Casa Sfatului, Bastionul Tesatorilor, Muzeul de Etnografie Brasov, Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, Muzeul Etnografic Sacele, Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Arta Brasov, Muzeul „Casa Muresenilor”, Casa „Ştefan Baciu”.
Acestor muzee se vor alatura si Bastionul Graft si Muzeul Sportului si Turismului Montan. Acesta din urma va fi amenajat in cladirea Olimpia.

Adrian Vestea, Presedintele Consiliului Judetean Brasov, spune ca acest tip de acces in institutii de cultura exista in multe orase turistice pe plan international. Aliniera la acest trend era necesar, deoarece reprezinta un mijloc facil pentru turisti de a vizita mai multe atractii locale. Totodata este si o metoda de promovare a muzeelor si institutiilor de cultura, in special pentru cele care sunt mai putin cunoscute de public.

Dorinta este ca judetul Brasov sa ramana destinatia turistica numarul 1 a Romaniei indiferent de anotimp, chiar si in aceasta perioada dificila cauzata de pandemie.
Din acest motiv este important crearea si promovarea de noi atractii turistice, noi posibilitati de vizitare a acestora.
Noi atractii pot deveni inclusiv obiecte de patrimoniu care sunt detinute de muzeele din judet. Important este sa fie puse in evidenta valoarea lor si specificitatea lor pentru zona Brasovului.

www.iLoveBrasov.ro

Foto: Attila Szabo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *