Autentificare

Noutati

ELECTRIC

ELECTRIC

Dupa anuntul organizatorilor festivalului Untold cu privire la faptul ca in Poiana Brasov se va organiza un festival denumit Massif, s-a concretizat organizarea unui alt festival grandios la Brasov.

Electric Castle – festivalul de muzica electronica va fi organizat pe platforma fostei fabrici Rulmentul.
Zona respectiva este in rugina, astfel autoritatile locale trebuie sa readuca la viata platforma industriala. Va fi nevoie de o investitie majora, avand in vedere ca zeci de ani a fost o zona abandonata.

Cea mai mare transformare urbana din Brasov va avea loc pe platforma fostei fabrici Rulmentul. Sunt necesare 6 studii pentru a putea lansa tema de concurs pentru parc si alte facilitati care vor fi in zona respectiva.

Este o oportunitate pentru comunitatea locala faptul ca organizatorii Electric Castle ajuta la redarea spatiului respectiv in folosul comunitatii.
Potentialul este mare, beneficiile din punct de vedere economic si de imagine sunt uriase. Brandul Electric Castle va aduce pentru Brasov un plus incontestabil.

Primaria Brasov promite ca va face tot posibilul pentru a evita blocajele de circulatie in zona Tractorul – Sanpetru. Totodata va solicita de la organizatori ca poluarea fonica sa fie minima.

3 ZILE SI 3 NOPTI

Planul este ca Festivalul Electric Castle o sa dureze 3 zile si vor fi 3 scene pentru artistii care vor canta pentru fani muzica electronica. Cativa dintre artistii care ar putea sa sustina concert se numara: I Hate Models, Nina Kraviz, Olof Dreijer, Francois X, Bicep, Ming against Kobosil, Anastasia Kristensen, YokoO, Anna Wall, Terry Francis, Dax J, Amelie Lens, Joyhauser, Farrago sau Fatboy Slim.
In afara concertelor vizitatorii pot sa ia parte la activitati de agrement, expozitii, evenimente culturale si pot savura mancaruri delicioase si bauturi extravagante.

Electric Castle este organizat de 8 ani la Bontida, in judetul Cluj. Mutarea festivalului la Brasov, intr-o zona industriala va da o noua viata atat festivalului cat si platformei Rulmentul.
Partea in care se va desfasura festivalul va fi curatat si redat in sfarsit publicului. Cu aceasta ocazie se va pune in valoarea istoria industriala a Brasovului si se va demara un program de educare si conservare.
Totodata, orasul nostru va fi pus pe harta festivalurilor internationale, ceea ce reprezinta o promovare uriasa.

DE LA BONTIDA LA RULMENTUL

Castelul Banffy din Bontida si-a recuperat faima incepand cu anul 2013. In acest an s-a organziat prima editie a Festivalului Electric Castle la Bontida, si de atunci castelul aflat in ruina a fost readus la viata, in inimile si mintile tinerilor si nu numai.
Acelasi lucru se doreste si la Brasov cu Rulmentul. Un important obiectiv al patrimoniului national de industrie sa fie readus in atentia si in viata comunitatii.
Rulmentul trebuie sa faca tranzitia de la fabrica de industrie grea la spatiu pentru industrii creative. Brasovul trebuie sa devina o destinatie pentru entertainment de talie internationala.

www.iLoveBrasov.ro

Foto: Attila Szabo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *