Autentificare

Noutati

Ne vedem in curtea scolii

Ne vedem in curtea scolii

Regulamentul-cadru de implementare a proiectului „Fara lacate pe curtea scolii!”, a fost aprobat.
Acest proiect avea ca scop dezbateri cu privire la accesul si modalitatea de utilizare a curtilor si terenurilor de sport in aer liber. Tot in cadrul acestui proiect s-a dezbatut si situatia celor 10 scoli si licee care detin terenuri de sport si se incadreaza prevederilor prezentului regulament.
Acest proiect vizeaza crearea cadrului necesar pentru ca toti copiii si elevii care invata in scolile si liceele din Brasov sa aiba acces pe terenurile de sport din curtea scolilor si in afara programului educational.
Obiectivul principal al acestui proiect este crearea unui numar cat mai mare de baze sportive pentru copii.

Primarul Allen Coliban a venit cu niste propuneri care nu au fost insa acceptate. Numarul scolilor care vor participa la acest proiect a scazut sub jumatate si s-au eliminat cateva sanctiuni ce erau destinate directorilor de scoli dar si parintilor copiilor mai mici de 10 ani, care vor veni neinsotiti pe terenurile de sport.
Spatiile din aer liber special amenajate pentru practicarea diverselor sporturi reprezinta un mare plus, in special in perioada sezonului cald. Primarul USR PLUS este impotriva deciziilor luate de consilierii PNL si PSD deoarece considera ca sunt interese politice la mijloc. Viceprimarul PNL sustine ca prin deciziile luate nu face altceva decat sa imbunatateasca lucrurile.

Regulamentului adoptat vizeaza faptul ca cei mici au acces in curtile scolilor in weekend si in perioadele de vacanta doar in intervalul 9:00-21:00. In timpul saptamanii accesul va fi permis pana la ora 20:00.

De asemenea, regulamentul interzice fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau de stupefiante in curtea scolii, atat pentru copii cat si pentru parintii care ii insotesc. In plus, este interzis si accesul cu masini, motociclete sau scutere, special pentru a nu se intampla diverse accidente nedorite.

Toate activitatile desfasurate in curtea scolii in afara programului scolar vor fi supravegheate de catre un personal special desemnat si renumerat din bugetul local.

Acest proiect a aparut ca urmare a dorintelor oamenilor care sustin libertatea copiilor de a se juca in curtea scolii in timpul liber. Aceasta initiativa a fost luata in anul 2017, de un ONG din care face parte si Codrut Bucur, subprefectul actual de la USR PLUS. Ideea a fost sustinuta si de USR Brasov si a fost impartasita si in campania electorala.

Proiectul are o importanta aparte pentru copiii din Brasov, mai ales in perioada vacantelor cand au nevoie de locuri special amenajate pentru a practica sport. Curtea scolilor ar trebui sa fie un loc unde copiii pot petrece timpul liber in conditii de siguranta. Totusi, este destul de dificil sa se ajunga la o intelegere in acest sens, cu directorii scolilor.

Proiectul sustine deschiderea pentru inceput a 10 scoli care pun la dispozitia copiilor curtea frumos amenajata. In acest context, municipalitatea acopera costurile pentru persoanele de paza si sustine aceasta idee in avantajul copiilor din Brasov. Primarul Allen Coliban este foarte incantat de demersurile luate si asteapta cu nerabdare sa vada ce impact vor avea la nivel local.

Lista scolilor care fac parte din acest program sunt urmatoarele:
• Scoala Gimnaziala nr. 3, str. Venus nr. 1;
• Scoala Gimnaziala nr. 5, str. Dr. I. Cantacuzino nr. 3;
• Scoala Gimnaziala Nr. 8, Str. Verii 2A;
• Scoala Gimnaziala Nr. 9 Nicolae Orghidan, corpul A + B, de pe str. Brazilor nr. 18 și Corpul C, de pe str. Prunului nr. 1;
• Scoala Gimnaziala Nr. 11 – Str. Busuiocului nr. 1;
• Scoala Gimnaziala Nr 14, Corp C, str. Fagurului nr. 1;
• Scoala Gimnaziala Nr. 15, str. Mihai Viteazu nr.100;
• Scoala Gimnaziala Nr. 31, str. Simeria nr. 5;
• Colegiul National Aprily Lajos, str. Dupa Ziduri nr. 3;
• Liceul Silvic Dr. Nicolae Rucareanu, str. Minerva nr. 11.

Acest regulament prevede faptul ca pe terenurile de sport din curtea scolilor vor avea loc doar activitati cu caracter sportiv. Toti copiii pot veni aici in timpul liber insa cei care au varsta sub 10 ani nu au voie sa vina neinsotiti.

Copiii pot veni in curtea scolii la sfarsit de saptamana si in vacante intre orele 09:00 – 21:00. In zilele de scoala accesul este doar pana la 20.00 dar poate fi limitat daca se intuneca mai repede. In perioada de toamna-iarna accesul este restrans din lipsa luminilor nocturne.

Copiii au dreptul sa se joace in curtea scolii si sa practice sport dar au si obligatii pe care trebuie sa le respecte. Ei trebuie sa pastreze locul curat, sa nu strice instalatiile specifice si sa foloseasca dotarile existente cat mai atenti.

Daca acestia deterioreaza vreun echipament din curtea scolii sau daca apar alte prejudicii, ei trebuie sa suporte cheltuielile aferente.
Nerespectarea prezentului regulament atrage dupa sine amenzi cuprinse intre 150 si 800 de lei.

In prezent, in Brasov sunt 36 de terenuri de sport, 49 de zone unde sunt amplasate diferite aparate fitness si alte 9 locatii de street-workout.

www.iLoveBrasov.ro

Foto: Attila Szabo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *