Autentificare

Noutati

Studentie

Studentie

Universitatea Transilvania Brasov se mandreste anul acesta cu un numar foarte mare de candidati.
Dupa 6 zile de inscrieri la facultatile din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, s-a observat faptul ca au fost cei mai multi inscrisi inregistrati in ultimii zece ani. Prin urmare a fost validate un numar de 10.812 de dosare depuse, ceea ce inseamna mai mult cu 11 procente in comparatie cu anul trecut.

S-au inscris candidati din toate judetele tarii si din alte 19 tari. Concurenta cea mai mare s-a inregistrat in cadrul Facultatii de Medicina. Aici s-au inscris 1.729 de candidati pe 355 de locuri, dintre care doar 149 sunt finantate de la bugetul de stat.
La Facultatea de Stiințe Economice si Administrarea afacerilor s-au depus 1.522 dosare pentru 625 de locuri, dintre care 213 au fost finantate de stat. Si la facultatile cu profil IT si ingineresc, s-a inregistrat o mare concurenta.
Locul de top il ocupa Facultatea de Matematica si Informatica unde au fost 1.018 de candidati pe 275 de locuri, din care 149 de locuri au fost bugetate. In ceea ce priveste inscrisii la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiința Calculatoarelor au fost depuse 1.001 dosare pentru 515 locuri, iar dintre acestea un numar de 332 au primit buget de la stat.
Cei mai putini candidati au fost inregistrati la Facultatea de Design de Mobilier si Inginerie a lemnului, unde au fost depuse doar 64 dosare, La specialitatea Stiinta si Ingineria Materialelor, au candidat doar 48 de persoane iar la Muzica au fost inregistrati doar 37 de candidati. In cadrul acestor facultati au fost mai putine locuri comparativ cu cele amintite mai sus.

Perioada de inscriere la una dintre facultatile ce apartin Universitatii Transilvania din Brasov a fost intre 12 si 17 iulie. Inscrierile s-au facut exlusiv online. Numarul total de locuri disponibile a fost peste 6.000 in cadrul celor 18 facultati. Dintre acestea, 2.800 de locuri au primit fonduri bugetare.
Doar la 3 facultati din cele 18, candidatii trebuie sa sustina un examen iar la celelalte 15 selectia se face pe baza dosarelor. Cei inscrisi la Facultatile de Medicina, Muzica si Educatie fizica si sporturi montane, vor sustine examene scrise si probe practice.

In data de 22 iulie, se vor publica rezultatele finale pe site-ul universitatii : admitere.unitbv.ro. In prezent, studiaza un numar de 20.000 de studenti in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

www.iLoveBrasov.ro

Foto: @xposed.shots (Instagram)

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *