Autentificare

STEMA

STEMA

Stema Brasovului are o poveste aparte care a parcurs mai multe secole pentru a fi cunoscuta si astazi. In anul 1353, stema Brasovului era reprezentata de o coroana cu fleuroane ce aveau forma de crin dar si o floare de crin. Sub acea coroana a aparut un trunchi de copac in 1429 iar personajul principal era Regele Solomon.

Acum 1000 de ani, Brasovul era mic cat un sat iar unde este acum Cetatea si Scheiul in trecut nu era o padure.

Conform povestii care dateaza din acea vreme, Regele Solomon se lupta cu niste invadatori cruzi, numiti cumani. Acestia proveneau din Asia s-au aliat cu turcii si l-au urmarit pe Solomon pana ce a ajuns in aceste locuri. In incercarea disperata de a scapa nevatamat, Solomon s-a ascuns in padurea care astazi a devenit Centrul vechi al Brasovului. Solomon si-a lasat coroana pe trunchiul unui copac din padure iar cumanii au crezut ca a murit, pentru ca nu l-au putut recunoaste ca rege fara coroana. Pana cand cumanii s-au retras din aceste tinuturi, Solomon a stat ascuns intr-o pestera.

Aceasta zona poarta acum denumirea de Pietrele lui Solomon. Abia dupa cateva sute de ani coroana a fost descoperita de catre un taran care a venit in padure dupa lemne. Acesta reprezinta simbolul cel mai important pentru Brasov iar orasul poarta denumirea de Kronstadt care inseamna orasul Coroanei.

Asa se explica si semnificatia stemei Brasovului. Trunchiul de copac este simbolul Cetatii, scoarta copacului semnifica zidurile orasului si radacinile reprezinta cele 13 comunitati de sasi care au sustinut dezvoltarea Brasovului.

Stema de astazi dateaza din 1996. Aceasta reprezinta un trunchi de copac cu 13 radacini argintii care provin dintr-o coroana aurie, Toate aceste simboluri sunt imprimate pe un scut albastru si au o semnificatie foarte importanta. Stema este simbolul puterii si a intelepciunii ce stau la baza Cetatii.

www.iLoveBrasov.ro

Foto: Attila Szabo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *