Autentificare

U P U

U P U

Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov este modernizata. Toate aceste lucrari de modernizare au fost sustinute din fondurile de la Banca Mondiala in valoare de 10, 5 milioane lei.

Adrian Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov impreuna cu fosta sefa UPU, managerul SCJIU, directorul spitalului si actualul coordonator UPU au fost vineri intr-o vizita pe santier pentru a vedea in ce stadiu sunt lucrarile.

S-a constatat faptul ca aceasta unitate medicala este intr-o stare avansata de executie. UPU va avea un echipament modern ce a costat 1,3 milioane euro si a fost subventionat de fonduri europene. Toate aceste dotari de ultima generatie vin in sprijinul celor care din diferite motive ajung la UPU Brasov.

Unitatea de Primiri Urgente va fi schimbata in mod radical si din punct de vedere al configuratiilor. Prin urmare, accesul pacientilor si ambulantelor se va face printr-o poarta electrica. Aceasta va fi actionata automat iar pe poarta pot intra chiar si 2 ambulante in acelasi timp.

Pacientii ajung in zona de triaj, unde vor fi triati in functie de gravitatea starii in care se afla. De aici, vor fi repartizati in sala de urgente minore, urgente majore sau intr-o sala dedicata special pacientilor aflati intr-o stare critica.

In cadrul noii sectii UPU vor fi montate echipamentele moderne doar dupa terminarea lucrarilor de finisare. Se va crea o noua sala de asteptare moderna unde pot astepta atat pacientii cat si apartinatorii acestora. Va fi o sala echipata cu televizoare unde vor exista instalatii necesare chiar si persoanelor cu dizabilitati. In acest loc, vor veni medicii pentru a oferi informatii apartinatorilor, despre pacientii care sunt sub ingrijirea lor.

Proiectul de modernizare UPU aduce si alte noutati. Prin urmare, analizele de alcoolemie nu vor mai fi recoltate la triaj pentru a evita supraaglomerarea. Acestea se vor face intr-o zona aflata langa sala de urgente minore. Aici se va afla si cabinetul de radiologie si computer-tomograf.

Toate compartimentele UPU se vor dota in curand cu sisteme de supraveghere audio-video, pentru un plus de siguranta.

Sala urgentelor gave va fi reprezentata de zona „galbena” iar sala destinata pacientilor aflati in stare critica va fi reprezentata de zona „rosie”. Sala de urgente minore va fi reprezentata de zona „verde”

In sala unde vor fi tratati pacientii ce se afla intr-o stare critica se vor afla dispozitive pentru livrarea gazelor medicale sub forma de console. Paturile sunt astfel pozitionate pentru a facilita trecerea medicilor de jur-imprejurul paturilor pacientilor.

Aceste console sunt mobile si au prize pentru oxigen, aer comprimat si vacuum. Consolele permit cuplarea ventilatoarelor, au suporturi speciale pentru aparatura medicala si sunt prevazute cu brate care pot fi mutate in functie de necesitati. In aceasta sala se vor afla si 4 posturi de resuscitare, puse la dispozitia celor care au nevoie de aceste interventii.

In acest fel, se va putea face mai usor trierea pacientilor care se aflla in stare foarte grava sau care au fost stabilizati deja. Cea mai mare sala din UPU este cea galbena in care vor functiona 14 posturi, pe trei laturi. In mijlocul acestei incaperi se va afla un loc unde sunt dispuse calculatoarele, pentru ca personalul medical sa poata avea usor acces la sistemul informatic.

Se doreste ca tot personalul medical sa detina tablete pentru ca digitalizarea le usureaza foarte mult munca. Accesul informatic la baza de date precum si completarea rapida a datelor ajuta pacientii sa nu mai astepte asa de mult timp pana cand vor fi luati in evidenta.

Consiliul Judetean Brasov implementeaza un proiect sustinut cu bani europeni in valoare de 2,9 milioane lei. Acesta este realizat cu scopul de a digitaliza activitatea institutiilor medicale si de asistenta sociala.

UPU Brasov se afla intr-un proces de modernizare si va fi schimbata in mod radical, astfel incat sa imbunatateasca vizibil activitatea medicilor. La subsol se va afla un spatiu foarte generos unde sunt dispuse vestiarele medicilor, asistentelor si infirmierelor. Toti aici vor fi si spatii de depozitare pentru materialele specifice activitatii medicale desfasurate in cadrul spitalului.

Aceste spatii beneficiaza de o inovatie moderna si-anume cateva module flexibile ce faciliteaza transportul dar si un sistem de depozitare modern ce este conectat la sistemul informatic. In acest fel se asigura o gestiune clara a materialele in timp real fara sa mai fie nevoie de un angajat in plus care sa se ocupe de acest lucru.

Conducerea Spitalului este recunoscatoare Consiliului Judetean care a luat initiativa de a-i sustine si in acest proces de modernizare, ca de fiecare data. Proiectele de renovare UPU care au fost desfasurate in ultimii 2 ani au fost sustinute de sume colosale in valoare de 70 de milioane de lei.

Chiar daca renovarea s-a derulat in perioada pandemiei lucrarile se aproprie cu pasi repezi de sfarsit. UPU Brasov atinge standardele internationale in ceea ce priveste constructia si dotarile moderne existente aici.
Sectia UPU va fi pe deplin functionala in aceasta toamna ceea ce inseamna ca activitatea medicala din aceasta institutie se va desfasura in cele mai bune conditii.

Procesul de modernizare a fost sustinut atat de bani proveniti din fondurile europene cat si de bani proveniti de la Banca Mondiala si de la bugetul Consiliului Judetean.

www.iLoveBrasov.ro

Foto: Attila Szabo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *