Autentificare

Noutati

Hospital

Hospital

In ultimii 2 ani s-au investit in jur de 60 de milioane lei cu scopul de a reabilita unele spatii si a achizitiona aparatura medicala moderna.  Aceste investitii au fost facute din bugetul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Brasov. Peste 7 milioane de euro su provenit din fonduri europene si au fost folosite pentru alte dotari.  
In perioada 1 octombrie 2018 – 30 octombrie 2020 s-a investit o suma mare de bani in Spitalul Judetean, si anume in jur de 70 de milioane. Din acestia 7 milioane au provenit de la UE iar cea mai mare parte din restul sumei a provenit de la bugetul Consiliul Judetean. Ministerul Sanatatii a investit suma de 3,3 milioane lei pentru dotarile spitalului iar 44.000 lei au fost din venituri proprii.
O parte din acesti bani au fost folositi pentru ridicarea Spitalului Modular ATI in care din luna septembrie se trateaza pacientii cu Covid. De asemenea, a inceput construirea unei noi Unitati de Urgente special pentru a veni in sprijinul celor bolnavi. Aceste fonduri au fost folosite si pentru reabilitarea Pavilionului central al Spitalului Judetean. Dintre lucrarile realizate in aceasta perioada amintim si modernizarea pavilioanelor Tractorul si Astra.    
Banii proveniti din fondurile europene au atins in total suma de 10,5 milioane lei si au reprezentat un real ajutor in ceea ce priveste dotarea Ambulatoriului de specialitate. Pentru ca acest proiect sa fie dus la bun sfarsit, sprijinul a venit din partea Bancii Mondiale cu care s-a incheiat un contract de 1,5 milioane euro. Suma de 14,5 milioane de lei a fost folosita pentru a asigura consumabile pentru Spitalul Modular ATI.
Facand o comparatie intre perioada octombrie 2018 – octombrie 2020 si perioada 2014-2018, se observa ca inainte de 2018 s-au facut investitii mult mai mici, si anume de 13 miloane de lei.  

www.iLoveBrasov.ro

Foto: Attila Szabo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *